tak dapat beza jepun dengan korea?



okay, bace je name entry ni , mesti ramai yang dah mengalami masaalah ini kan?
masalah ke ? huhu
bile kite minat lagu korea, orang ckp lagu jepun,
pastuh bile dengar lagu jepon, cakap minat korea.. ish ish ish.
padahal dua2 ade perbezaan. besar lak tuh.
meh nak senaraikan dua dari nya(yang common.) .

1.bahasa.

okay, bab bahasa ni yang paling first sekali. bace betul2.
misalnya dalam percakapan, bagi contoh perkatan i love you . senang.
korean: saranghae.
jepun: ai shite ru.
haa! bezakan ? bezakan ?
actually, cara percakapan  ni yang paling besar sekali. 
dan sangat berbeza!!


2.Nama

okay, bab ni pon lagi satu hal.
 ak pernah dgr org ckp. " nama asal nor bla bla.. pastuh tukar nama kat fb komiko -san.. tu semua pengaruh korea tu"
ish, tu bukan nama korea, tu nama jepun la ==*
takkan tak dapat beza.

perbezaan nama korea dan jepun.
korean: choi min ho.
jepun: matsumoto takanori.
hah! bezakan ..kan..kan ??



haaaa , so pasnyhh. pandai2lah ye. korea ke jepun tu tak la penting sangat pon. tapi ade gak kengkadan fans2 yang tak ske kan ? sbb ade anti la apa la. huhuhu ..


entry ni cm entah pape. 
okay la. chow !


2 comments:

Aeny Minniey said...

hahha... biasa lah tu...
tapi, kalau nk diikutkan mmg besar bezanya..

aiharaRiko said...

yep, tapi nbese yg tertukar ni yg tak seberape mnt korea jepun