seram !! (malay)

  okay, this is my first entry in malay.LOL~


clue:
pocong=*gula-gula*


citernye macam ni, semalam tgah duk online sorang-sorang kan, tetiba dua orang adik ak ni masuk bilik ak.
Dorang sajalah sembang2 kosong . Mang budak berdua tu ske menyembang pon. huhu
then, tetibe dorang duk nyembang pasal hantu.
mula-mula bisik2 je, tapi ak nak dengar gak. yang gi bisik depan ak tu sape suruh ?
citernye pasal kawan adik kedua ak yg sekarang menuntut kat unisza.
ah, lupa, sebelum cite tu berbangkit adik ak yang ke empat tu dgr bunyi pintu pagar. then dia ckp,
"ish, takut ak dengar bunyi pagar terbuka.."
adik ak yg ketiga tu pun tanya,
"asal lak ?"
"ala.. kan angah penah citer, kawan dia aina(bukan nana sebenar) dengar bunyi pagar terbuka!"
"pastuh?"
aku pon syok arh nak dengar. cite antu kot !(padahal diri sendiri takut)
" pastuh dia pon pergi la nak tengok.. terkejut dia nampak *gula-gula* yang bukak pintu pagar!"
wahhhh ! 
ak pas dgr je nama *gula-gula melompat* tuh, terus seram sejuk.
siyes weyh, lau cite antu lain, ak tak de la takut sgt.
Tapi lau dengar pasal gula-gula tu.. huummm mau naik seme bulu roma!
hahahah 
ngeng tak ak? !
lau tak dengar tadi kan takpe?!
mula lah takut duk atas tu sorang (two storey house)
huhuhu
ak mang cam tu pun.hehe
haaa ok tu je lah citernye :p

tammat


p/s: gula-gula ni bukan kump gula-gula tu tau, tgk clue kat atas . huhu ^^V

2 comments:

Aeny Minniey said...

wuh~!
scared me enough~!
XD

Rairakku said...

oh haha...
x der la bkn 'gula-gula' tu bukak pintu pagar tp dia sedang main-main ngn pintu pagar..kuikui
best siot citer kwn aq tuh!!

nak tgk 'gula-gula' tuh? aq ada tips, korng kalu tgh2 mlm bulan mengambang n angin kencang bertiup diikuti dgn dedaun2 layu gugur ditiup angin kat jalanan, ha korang gi la tgk kat tgh jln tuh, mana tau ade nasib bertuah boleh jumpa dia tergolek2 sama dgn dedaun kering tuh!