My new everyday facial care !!!

Hello guys,
rasa dah berkurun lamanya tak update blog ni..
maklumlah bila dah lame rase malas pulak kan..
tapi tak pe.. rasa nak berblogging tuh datang  balik.. haaaa
so, entry terbaru tahun ni.. asenye ni lah entry pertama untuk tahun 2014 ni kan.. hehe
meh kite nak citer sikit tentang facial care yang saya guna...

telah diketahui bahawa saya ni jenis kulit tak sensitif sangat and tak banyak problem sangat..
cuma, terkering sikit je...
sebelum ni dah pakai macam2 la... beli kat watson , guadian n beli skincare produk malaysia pun ade..
tapi tetiba, terbace la mak jemah pasal produk muka yang berlambak yang mungkin mengandungi bahan-bahan terlarang seperti mercury dan sebagainya..
mak aihhhh bukan main takut haaa... sampai tiga minggu tak pakai pape...
tepek tomato je kat muka...

tapi kulit lak cam kusam tak bermaya semacam..
nak tak nak kena lah jugak cari produk muka yang betul..
dah bermacam-macam produk dah pi googla semata-mata nak cari yang selamat aka natural :)


pastuh kebetulan semester 6 dah naik.. hari tu keluar la dengan member gi SCM mall(cehh siap tulis agi)
ternampak kedai bodyshop yang jual perfume tuh..
pastuh lak baru tahu dorang pon ade skincare...
ape lagi terus tanya la kat consultant dia tuh..
dia cakap kulit aku kering..
haaa memang pon, sebab dah menggelupas dah time tuh.. dia pon rekemen la moisture vitamin e..
katanya untuk lembabkan kulit lahh.. lebih - lebih lagi cuaca panas skarang kan..
and dia pon promote lah skincare lain..tapi aku takut nak beli sebab ye laa dah bace bahan2 bahaya tuh,,, pluss body shop mahal -_-
tapi akak cina tuh cakap produk dorang tak ade bahan terlarang.. yelahh lau tak takkan leh femes kan??
member aku sorang ni dah angkat da satu set aku je duk terhegeh2 nak beli ke tdak..
mana tak nya, facial foam ,toner , moisturizer plus exfoliater cream sama dengan rm187..
tercekik ak time tuh..
tapi last2..ak beli gak ..adoi.. lau umi ak tahu ni, mati akuu hahahah 



ok... so.. gambar diatas adalah set skincare body shop yang aku beli... huhu
selama seminggu pakai.. mang kulit ak skang semakin ok.. tak pakai make up pon boleh tahaannn hahaha
dia punye facial wash tak berbuih sangat and sangat best pakai
pepepun fragrange dorang tak de.. mungkin ade tapi sikit.,

toner dye lagi best, sapu tu terus nampak kotor2 kat muka.. mang terbaik...
moisturizer pon best kulit ak xkering dah... suke2 hehe
cream exfoliater.. haa krim ni pakai sekali-dua kali seminggu je...
tuk buang sel kulit mati, black head n whitehead kat muka.. ni pon best ! hehe

so far, bodyshop skincare adelah yang terbaik ak pernah pakai... 
and aku mang suke ^^


okay dah,, ni dah masuk kul 11 aku pon malas nak taip panjang2.. ingatkan nak masuk sekali everyday make up tapi mata dah ngantuk n mood pon asek malas je...
so goodnight my dear viewer..
moga jumpa lagi dinext entry yahhh!!! xDD



(人´∀`).☆.。.:*・
yang menaip,
Riko-theUntittledPledge-より。 .................................