My new life

Assalamualaikum salam sejahtera semua. Semoga sentiasa sihat hendaknya.


Tahun 2014 akhirnya sampai ke puncak. Tak sabar rasanya untuk tempuhi tahun 2015 . Banyak benda baru yang akan aku tempuhi untuk tahun yang baru ini. So, aku kena prepare sebarang kemungkinan. Dengan adanya dia , yang sekarang menemai aku . kehidupan aku sedikit sebanyak berubah kerana dia. Aku harap jodoh antara aku dan dia akan berkekalan :)

You're my happiness ^^




Azam baru humm, nak habiskan degree aku ni. Nak tempuh waktu praktikal selama lagi 2 bulan,then FINAL YEAR PROJECT yang pastinya tersangat lah tough nanti. Iyelah, untuk budak yang tak seberapa pandai macam aku ni, dan pemalas semestinya hehe.. agak susahla nak commited tuk semua tu. Tapi aku akan cuba yang terbaik. so, azam pertama adalah, habiskan praktikal and buat terbaik untuk FYP. :)

Azam kedua, aku nak baiki diri aku. Aku nak tinggal kan kehidipan aku yang dulu, yang mana hidupm berdasarkan sesuatu yang tidak wujud. yup. minat jangan sampai obses. :)

azam ketiga, lepas habis degree. aku nk cari kerja. Well, bab kerja sebenarnya aku tak seberapa minat sangat dengan kerja yang berkaitan dengan pelajaran aku ni. Tapi aku akan cuba . pada masa yang sama aku akan cari juga kerja yang bertentang arus( haaa?) , mana tahu sesua tuk akukan. hahah ( ayat keling. abaikan)

Azam keempat, lepas kerja, aku nak simpan duit sikit2. lam tabung haji, duit kahwin and jangan lupa hutang PTPTN ahhahah. aku kan tak pandai, so takde pointer tinggi kena bayar kuang kuang :p

Azam kelima, gembirakan ummi and adik-adik of course. selama ni kan aku rasa aku tak pernah bawa balik hadiah tuk dorang. so,iwill in 2015. Just wait!!

Azam keenam, humm ni tak sure tapi aku nak kahwin kalau boleh tahun 2015 ni. So, aku doakan si dia dapat rezeki lebih kumpul duit datang pinang aku cepat-cepat hehehe . umur da lanjut okay? 23 dahhhhh , jeles aku kengkawan aku yang da kahwin tu. Ada yang umur muda pada aku pun dah kahwin tau tau tau... 

hehehehe.  Nampaknya enam azam tu sahaj yang aku nak fulfill tahun. Ni n lastly, aku harap aku leh baiki diri aku tuk jadi lebih baik dari semalam. Feeling hopeful gitu :) . hehe Aminn ^^
(人´∀`).☆.。.:*・

yang menaip,
Riko-theUntittledPledge-より。 .................................

My new everyday facial care !!!

Hello guys,
rasa dah berkurun lamanya tak update blog ni..
maklumlah bila dah lame rase malas pulak kan..
tapi tak pe.. rasa nak berblogging tuh datang  balik.. haaaa
so, entry terbaru tahun ni.. asenye ni lah entry pertama untuk tahun 2014 ni kan.. hehe
meh kite nak citer sikit tentang facial care yang saya guna...

telah diketahui bahawa saya ni jenis kulit tak sensitif sangat and tak banyak problem sangat..
cuma, terkering sikit je...
sebelum ni dah pakai macam2 la... beli kat watson , guadian n beli skincare produk malaysia pun ade..
tapi tetiba, terbace la mak jemah pasal produk muka yang berlambak yang mungkin mengandungi bahan-bahan terlarang seperti mercury dan sebagainya..
mak aihhhh bukan main takut haaa... sampai tiga minggu tak pakai pape...
tepek tomato je kat muka...

tapi kulit lak cam kusam tak bermaya semacam..
nak tak nak kena lah jugak cari produk muka yang betul..
dah bermacam-macam produk dah pi googla semata-mata nak cari yang selamat aka natural :)


pastuh kebetulan semester 6 dah naik.. hari tu keluar la dengan member gi SCM mall(cehh siap tulis agi)
ternampak kedai bodyshop yang jual perfume tuh..
pastuh lak baru tahu dorang pon ade skincare...
ape lagi terus tanya la kat consultant dia tuh..
dia cakap kulit aku kering..
haaa memang pon, sebab dah menggelupas dah time tuh.. dia pon rekemen la moisture vitamin e..
katanya untuk lembabkan kulit lahh.. lebih - lebih lagi cuaca panas skarang kan..
and dia pon promote lah skincare lain..tapi aku takut nak beli sebab ye laa dah bace bahan2 bahaya tuh,,, pluss body shop mahal -_-
tapi akak cina tuh cakap produk dorang tak ade bahan terlarang.. yelahh lau tak takkan leh femes kan??
member aku sorang ni dah angkat da satu set aku je duk terhegeh2 nak beli ke tdak..
mana tak nya, facial foam ,toner , moisturizer plus exfoliater cream sama dengan rm187..
tercekik ak time tuh..
tapi last2..ak beli gak ..adoi.. lau umi ak tahu ni, mati akuu hahahah 



ok... so.. gambar diatas adalah set skincare body shop yang aku beli... huhu
selama seminggu pakai.. mang kulit ak skang semakin ok.. tak pakai make up pon boleh tahaannn hahaha
dia punye facial wash tak berbuih sangat and sangat best pakai
pepepun fragrange dorang tak de.. mungkin ade tapi sikit.,

toner dye lagi best, sapu tu terus nampak kotor2 kat muka.. mang terbaik...
moisturizer pon best kulit ak xkering dah... suke2 hehe
cream exfoliater.. haa krim ni pakai sekali-dua kali seminggu je...
tuk buang sel kulit mati, black head n whitehead kat muka.. ni pon best ! hehe

so far, bodyshop skincare adelah yang terbaik ak pernah pakai... 
and aku mang suke ^^


okay dah,, ni dah masuk kul 11 aku pon malas nak taip panjang2.. ingatkan nak masuk sekali everyday make up tapi mata dah ngantuk n mood pon asek malas je...
so goodnight my dear viewer..
moga jumpa lagi dinext entry yahhh!!! xDD



(人´∀`).☆.。.:*・
yang menaip,
Riko-theUntittledPledge-より。 .................................