#Today's story: newspaper, children and their parents, disobey..




hello,
Entry kali ni nak bercerita tentang perangai masyarakat kita sekarang ni,
Sebab banyak sangat berlaku,
baca lam surat khabar, hampir setiap hari keluar berita benda yang sama je,
Pasal , anak derhaka ni.
Aku pelik lah dengan institusi kekeluargaan sekarang,
Kalau tak bapak mkn anak,
anak derhaka kat ibu bapa..
Teruk ..teruk..
Ada tu, sampai sanggup acu pisau kat mak sebabb nak duit,
Bukan mak kau tak nak bagi, tapi lau ko buat benda tak senonoh,..
Mestilah tak bagi..
Berjudi sana,
Clubbing sini..
adoyaii~
Ada gak yang sanggup pukul bapak sendiri sebab bapak dia tegur dia,..
Ooo, agak dah besar sangat lah tu,
sampai bapak sendiri ko pukul..
Oih, lau tak kerana ayah ko, ko tak de kat dunia ni!
Mentaliti orang sekarang semua kearah keganasan,,
mang da kepala setan dah semua tu..
ish geram lak aku baca lau ade berita cam tu kat paper.
Mana pergi keharmonian institusi kekeluargaan orang zaman sekarang ni?
Lau tegur sikit, pukul,
tegur sikit, tikam..
Lau yang sempat menyesal takpe, ni ade yang sampai ketua perangai entah pape..
Teruk kot,..
Hormat lah mak ngan ayah kita,..
Cakaplah elok-elok,
Dengarlah pesanan dan teguran mereka,
Bukan payah pon, Tak sakit pon,
Dapat pahala lagi...
Lagi aku tak boleh bla, lau ade gurlyang sanggup keluar rumah ikut pasangan mereka yang baru kenal berapa bulan,
keluar umah sbb mak tegur tak yah kawan ngan bf tuh ?
Hello, baru kenal berapa bulan dah percaya mati-mati ke? Ibu bapa kita yang jaga kita dari kecil sanggup di ketepikan kerana lelaki yang baru sekejap je kenal ?
Sebab tu kebanyakan budak yang rosak adalah mereka yang pernah lari dari rumah,
Tak kurang jugak yang tak dapat perhatian dari keluarga..
Ynag tu mang dah salah parents dia,
Ni yang ade parents yang care,
tegur dia sikit, melenting ,angkat kaki, lari..
Adoii~~
Dunia sekarang..
macam-macam..Just nak nasihat, be matured and thinking wise before you do something.
Don't let anger conquer you.
And jangan sombong,ego dan berlagak..
banyak-banyaklah merendah diri dan berserah pada yang Maha ESA..
Ingatlah, Keberkatan berada bersama ibubapa kita,
Taatilah mereka sementara mereka masih ada..
Amin..
okaylah, need to end this entry..
bahasa mungkin sedikit ter..kasar kat entri ni.. tapi mang geram kot..
Bye!


No comments: